Prenumerera på nyheterna

Fyra marockanska flygavhoppare lokaliserade på Mallorca

Nationalpolisen och Guardia Civil har lokaliserat och gripit fyra av de totalt tretton marockanska medborgare som eftersökts från ett flygplan som landade på Mallorca på grund av en medicinsk nödsituation som visade sig vara påhittad. Som Svenska Magasinet tidigare har berättat landade flyg MAC437-CMN-SAW från Air Arabia på rutten Casablanca-Istanbul på Sa Pobla-flygplatsen den 5 november. 25 marockanska män lämnade planet och tog sig ut på flygfältet.

Tretton av dessa lyckades inte polisen gripa. Minst två uppges ha lämnat ön med hjälp av färja till Barcelona.

Dagstidningen ABC uppger att fyra av de eftersökta greps vid 20-tiden på tisdagskvällen på ett torg i samhället Inca i en gemensam insats av nationalpolis och Guadia Civil. Personerna som greps är 20, 23, 24 och 31 år. Häktningsförhandlingar hölls under onsdagen och samtliga kommer att placeras i ett häkte i Palma.

Sedan tidigare har tolv marockanska män häktats. Enligt åklagaren har samtliga häktats utan möjlighet till borgen då risken finns att männen lämnar ön om de släpps fria.

Spansk polis misstänker att männen organiserat avhoppet på Mallorca via en grupp på det sociala nätverket Facebook.

Myndigheterna i Marocko har inte bekräftat om samtliga är medlemmar i Facebook-gruppen som påstås planerat aktionen.

Polisen på Mallorca söker igenom parker, ockuperade fastigheter, vandrarhem, fartyg och flyg för att hitta de illegala flyktingarna.

(Foto: Policia nacional/Guardia Civil)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.