Prenumerera på nyheterna

Fyra personer gripna efter stölder vid uttagsautomater

Två personer greps i Torrevieja efter att Guardia Civil i Alicante samarbetat med Guardia Civil i andra delar av Spanien samt med polisstyrkor i Frankrike och Italien. Dessutom greps två personer i Marseille i Frankrike i samma svep.

Ligan hade lyckats stjäla över 60.000 euro från äldre personer i Spanien. I Italien tros de ha kommit över 200.000 euro, hur mycket de har kommit över i Frankrike är ännu inte känt. Fler gripanden är att vänta.

Bedragarna stod så nära personerna som tog ut pengar att de kunde se PIN-koden, sen stal de kortet och tog ut pengar. En annan metod som de använde var att ändra språket i uttagsautomaten, när de äldre då skulle ta ut pengar så ”hjälpte” de dem att ändra tillbaka språket.

För att förhindra att korten hann spärras så köpte de ofta presentkort i större affärskedjor, som de senare kunde använda fritt för lyxvaror. Efter att de gjort en räd i en stad gick snabbt ombord på ett flygplan för att komma undan polisen. Arbetade de en dag i Torrevieja så var de nästa dag i Marbella eller Marsielle. Bedragarna har haft hjälp med logistiken av personer i Marbella och San Pedro de Alcantara, där hade de tillgång till fordon och flygbiljetter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.