Prenumerera på nyheterna

Gallery Art Club presenterar Sol och skugga

Den färgsprakande utställningen “Sol och Skugga” med konstverk från Costa del Arte Collective håller vernissage på Gallery Art Club på Calle Quemada 10 i Fuengirola på torsdag mellan klockan 17 och 20.

”Temat för denna utställning är perfekt för Costa del Sol” säger Lieuwke Loth, en av de fem medlemmarna i Costa del Arte Collective. “Vår konst inspireras alltid av det starka ljuset, de vackra soluppgångarna och fallen samt skuggorna vi får av så mycket ljus!”

Utställningen kommer att vara full av former och ljusa färger! Besökare kommer att bada i känslan av både inifrån och ut. “Vi är särskilt glada att visa denna utställning i Gallery Art Clubs fantastiska, ljusa och rymliga lokaler här i Fuengirola,” tillägger Anouk Slegers, en annan medlem av Costa del Arte Collective. ” Vi är så glada att vi nu kan göra denna utställning och vi ser fram emot att välkomna besökarna” tillägger Gerrit Oppelland-Hampel. Utställningen som ursprungligen var planerad till april fick ställas in på grund av nedstängningen.

De utställda konstverken är lika olika i uttryck och teknik som de fem konstnärerna. De kommer från England, Holland och Tyskland. De fem konstnärerna delar sin kärlek både till Costa del Sol och för sin konst. Detta blir den fjärde utställningen av Costa del Arte Collective på kusten sedan gruppen grundades för två år sedan.

Kollektivet består av självständiga kvinnor med olika bakgrund, karaktär, talang och stil, områden där de ställer ut och med egna kontakter. På så sätt inspirerar och stöttar de varandra. Varje konstnär har sin egen klubb och kundkrets och alla ställer ut internationellt.

UTSTÄLLNINGEN
Förutom komplexa abstrakta målningar av Sally Hirst (Guájar Faragüit/Norwich), varma landskapsakvareller fulla av energi fångade på handgjort papper av Annabel Keatley (Almuñecar) och de kärleksfullt berättande symboliska och berättande målningarna av ANOUK SLEGERS (Marbella/Amsterdam) kan besökaren också se bronsskulpturer och laserskurna skärmar av LIEUWKE LOTH (Cómpeta/Nijmwegen), som också är känd för “Gallery Luz de la Vida” och organisatör för Cómpeta Arts arrangemang. Den femte medlemmen, GERRIT OPPELLAND-HAMPEL (Marbella/Bonn) visar sina stora, ljusa och färgglada abstrakta akrylmålningar. Samtliga konstnärer har ställt ut i Andalusien och internationellt under ett antal år.

SPECIALERBJUDANDE
Utgivningen av “Print Edition No. 1” av Costa del Arte Collective kommer att ske under utställningen på Gallery Art Club. Den består av en box med 5 giclée-tryck, ett av varje konstnär. Dessa tryck är av hög kvalitet på 300 g papper och tryckta av ett tryckeri specialiserat på giclée-tryck.

VERNISSAGE
Vernissage äger rum den 29 oktober kl 17.00 – 20.00 i Fuengirola, Gallery Art Club. Besökarna är välkomna att njuta av konstverken, att möta konstnärerna och att skåla med dem vid detta speciella tillfälle.
www.costadelartecollective.com

Facebook and Instagram costadelartecollective

Gallery Art Club hittar ni i Svenska Magasinets lokaler på Calle Quemada 8-10, gamla stan, intill Plaza Picasso, Fuengirola.
Öppet: Måndagar, onsdagar och fredagar 11-14, tisdagar och torsdagar 18-20
www.galleryartclub.com
www.facebook.com/galleryartclub/
www.instagram.com/galleryartclub

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.