Prenumerera på nyheterna

García Urbano kan tänka sig kandidera till borgmästare i Málaga

Om Partido Popular ber mig om att ställa upp som borgmästarkandidat i Málaga så gör jag det. Om partiet menar att jag kan vara användbar utanför Estepona då blir det ett ja från min sida. Det säger Esteponas borgmästare José María García Urbano.

När det är lokalval nästa gång, 2023, då kommer den nuvarande borgmästaren Francisco de la Torre att vara på väg mot 81 år. Att ”Paco” gör sin sista mandatperiod tror de flesta i dagsläget.

Redan inför förra lokalvalet ifjol var Esteponas populäre borgmästare José María García Urbano en som det talades om i korridorerna som nummer 2 på listan i Málaga. Men den gången ville García Urbano bli kvar i Estepona där han senare vann valet med klar majoritet.

Inför 2023 är läget ett annat. Málaga är en viktig kommun och för Partido Popular är förstavalet Garcia Urbano som varit borgmästare i Estepona sedan 2011. Sedan dess har kommunen genomgått en total förändring och ansiktslyftning samt fått ordning i finanserna.

På torsdagskvällen medverkade García Urbano i tv-programmet La Alameda i den lokala tv-kanalen 101TV där han intervjuades av Diario SUR:s chefredaktör Manuel Castillo.

– Om PP anser att jag kan vara till nytta på andra områden är jag villig att säga ja, svarade han när frågan om kandidat till borgmästarposten i Málaga kom upp.

– De la Torre är den bästa och viktigaste borgmästaren i Spanien. Han är arkitekten bakom förändringen i Málaga, tillade García Urbano.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.