Prenumerera på nyheterna

Golfsporten är loket när ekonomin ska växa

Även om tävlingen spelades utan publik var representanter från branschen på plats i Marbella under veckan. Föreningen Asociación Española de Campos de Golf arrangerade i fredags en föreläsning där en studie från Instituto de la Empresa presenterades.

Den visar att den gröna sporten genererar en omsättning på 3,3 miljarder euro i provinsen och står för tre procent av Andalusiens BNP. Föreningen för Spaniens golfbanor menar att sporten är viktig när det gäller den ekonomiska återhämtningen och för att Spanien ska komma på grön kvist igen.

Costa del Sol är ett av Europas epicentrum när det gäller golf. Enbart i Andalusien står Solkusten för 70 procent av samtliga banor som omsätter 118 miljoner euro varje år.

Golfturismens intäkter ligger totalt på 1,24 miljarder euro. Lägg till biverksamheter som kopplas till golfturismen med allt från hyrbilar, restaurangbesök, övernattningar och inköp så omsätter branschen indirekt 3,3 miljarder euro om året.

Totalt för hela regionen Andalusien handlar det om 5,4 miljarder euro.

Det gör att golfsporten står för tre procent av regionens BNP, säger presidenten i Andalusiens golfförbund Pablo Mansilla.

Runt 52.000 arbetstillfällen skapas inom golfnäringen och andra verksamheter som har med sporten att göra.

Branschen hoppas att momsen som i nuläget ligger på 21 procent ska reduceras för att stimulera verksamheten.

Även fastighetsbranschen gynnas av golfnäringen med en omsättning på cirka 15 miljarder euro visar studien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.