Prenumerera på nyheterna

Gourmetbutik under dagtid och spelhåla på natten

Upplägget påminner lite om Chicago på 30-talet, men i detta fallet är det Alicante i Spanien som är skådeplatsen.

Butiken var under dagtid en tillsynes vanlig gourmetbutik som sålde vin, ost och därtill hörande produkter. Men en hylla som exponerade vin och chips var i själva verket en lönndörr till ett bakomliggande rum i klassisk amerikansk gangsterstil.

Det bakomliggande rummet var i själva verket en spelhåla där det arrangerades illegala pokerspel och serverades alkohol. Förutom spelandet så såldes även narkotika, polisen hittade tolv förpackningar med drygt 9 gram kokain arrangerade för försäljning samt en portfölj med ytterligare kokain. Dessutom fanns där en precisionsvåg för uppvägning av narkotikan samt 420 euro i kontanter, allt beslagtogs givetvis.
Operationen genomfördes av ”Grupo Operativo de Respuesta (GOR) de la Comisaría de Distrito Centro” en enhet som hör till den spanska nationalpolisen. Polisen fick tips om att det var många människor som drogs till butiken på natten, ibland mer än 30 till 40 personer och att där förekom pokerspel och att coronarestriktionerna inte respekterades. Hela verksamheten marknadsfördes på sociala medier, vilket kanske inte var så välbetänkt av organisatörerna.

Polisen kontrollerade informationen och satte spaning på butiken förra helgen. Strax efter midnatt observerade de flera personer som närmade sig butiken, deras samtal avlyssnades och det kunde verifieras att en av dem var ägaren – då slog polisen till.

Lokalerna inspekterades och poliserna upptäckte att en av hyllorna var en dold dörr som gav tillgång till ett rum utrustat som ett festrum där det, enligt ägaren, serverades alkohol och pokerspel organiserades. Narkotikan hittades och ägaren arresterades för narkotikahandel, därefter underrättades lokalpolisen som utfärdade ett sanktionsintyg eftersom spelhålan givetvis saknade öppningslicens.

Bildtexter: Lönndörren och spelhålan, foto: Policía Nacional.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.