Prenumerera på nyheterna

Gratis busskort i Marbella en succé

Mer än 8.200 invånare har skaffat gratis busskort under en vecka, och det intressanta i sammanhanget att trots att kommunen står för bussarna så innebär gratiskorten stora inkomster för kommunen.

Borgmästaren Ángeles Muñoz säger att utfärdandet går smidigt trots att det för närvarande finns 31.000 sökande för busskorten och att de nu har inrättat nio ställen där man kan skaffa korten. Dessa ställen är öppna måndag till fredag mellan 8:30 och 14:30. För att få korten måste man vara skriven i kommunen, presentera NIE eller DNI och pass, man måste också fylla i en blankett.

De nya busskorten ”Tarjeta de Movilidad” kommer att börja gälla från den 1 maj.

Det intressanta är att kommunen tjänar pengar på att låta invånarna åka gratis. Anledningen är att man måste vara mantalsskriven i kommunen, och under februari och mars har 2.200 personer skrivit sig i kommunen och det är den högsta siffran som någonsin har registrerats för dessa två månader. Detta innebär för kommunens del en halv miljoner mer i intäkter från staten, samt bättre tilldelning av offentliga resurser.

Du som är mantalsskriven i Marbella kommun kan ansöka om kortet i kommunhuset på Plaza de los Naranjos eller vid kommunkontoren i San Pedro, Las Chapas, Nueva Andalucía, Divina Pastora eller i centrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.