Prenumerera på nyheterna

Gratis kollektivtrafik för mantalsskrivna i Benalmádena

Från idag klan du som är mantalsskriven i Benalmádena kommun ansöka om gratis busskort i kollektivtrafiken på linje 3 som utfärdas av kommunfullmäktige. Förutom ett tidigare initiativ med lanseringen av en app som informerar om de närmaste hållplatserna och tidtabell som blir det gratis kortet för kollektivtrafiken ytterligare en service för invånarna, säger borgmästaren Víctor Navas. Som Svenska Magasinet berättade den 3 januari är det fler kommuner på kusten som satsar på gratis kollektivtrafik för mantalsskrivna och pensionärer. I Marbella finns för närvarande 69.765 aktiva kort. Under fjolåret 2021 registrerades över 9.000 nya kort.

Kommunfullmäktige i Fuengirola godkände i mitten av november upphandlingsförfarandet för att stadsbusstrafiken ska bli gratis för bofasta invånare. När tjänsten väl lagts ut på anbud och tilldelas förväntas den träda i kraft under 2022.

Och från idag (14/1) kan du som är mantalsskriven i Benalmádena ansöka om kortet för gratis stadsbussar.

Att locka med gratis färdkort i kollektivtrafiken för mantalsskrivna ska locka fler att skriva in sig i kommunen.

– Att nå över tröskeln 75.000 registrerade invånare gör att vi får mer ekonomiskt stöd både centralt och regionalt, säger Navas i ett pressmeddelande.

Du som är mantalsskriven i Benalmádena kan söka kortet på två sätt. Antingen via Benalmádena Ayuntamiento webbplats eller på de två kontoren OAC (Oficinas de Atención al Ciudadano) i kommunhuset i Benalmádena Pueblo eller vid Servicios Sociales i Arroyo de la Miel.

Leveranstiden på kortet är cirka två veckor.

Öster om Málaga planerar Rincón de la Victoria och Torrox att införa gratis stadsbussar för bofasta över 65 år, för minderåriga under 18 år, studenter upp till 25 år samt för handikappade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.