Prenumerera på nyheterna

Gratis lokaltrafik – här för att stanna

Bra för miljön, bra för Marbella och bra för den enskildes ekonomi! Mobilitetskort är en riktig fullträff i många avseenden och därför förlängs de i två år, så det är bara att fortsätta nyttja sitt kort.
För att få åka gratis ska man vara registrerad i Marbella kommun. Har man redan ett kort behöver man inte göra något aktivt själv utan förlängningen sker automatiskt. Tanken med gratis kollektivtrafik är bland annat att fortsätta på den goda vägen man redan styrt in på; att öka antalet registrerade i Marbella kommun.
Sedan starten 2019 har mer än 6 miljoner gratisresor genomförts. Redan nyttjas detta av mer än 66.000 registrerade Marbellabor och många fler lär det bli som får glädjen av gratis transport nu när kortet gäller i två år till.
Cirka 6 miljoner euro är kostnaden för kommunfullmäktiges årliga investering i gratis transport. Borgmästaren Ángeles Muñoz berättar att fler kommuner är sugna på att införa Mobilitetskortet eftersom det blivit en sådan succé i Marbella.
När fler åker kollektivt istället för att ta egna bilar minskar självklart också utsläppen, vilket gynnar miljön. Resandet från A till B blir mer hållbart, grönt och skönt. Borgmästaren påpekar dock att projektet inte bara är positivt ur miljöaspekt. Det är ett viktigt ekonomiskt bidrag till de människor och familjer som har det sämre ställt.
Källa: kommunens webbsida marbella.es.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.