Prenumerera på nyheterna

Gratis sjukförsäkring för utländska turister i Andalusien

Från nyåret tilldelas svenskar och utländska inresande turister i Andalusien en gratis försäkring mot covid-19. Beslutet gäller under hela 2021 för utländska turister som tar in på ett säkert boende. Andalusien är ett säkert resmål. Utlänningar som är på plats på Costa del Sol och Costa Tropical vittnar om att de känner sig säkrare än i sina hemländer.

För att stimulera turistbranschen har regionalregeringen Junta de Andalucia och det regionala turistdepartementet i samarbete med Europ Assistance infört en gratis sjukförsäkring mot covid-19 för utländska turister från nyåret, skriver Diario SUR på fredagen.

Det finns vissa krav.

För att få del av försäkringen måste turisterna följa de säkerhetsföreskrifter som gäller i Andalusien samt ha sitt logi vid hotell, turistlägenheter, pensionat eller vandrarhem, lägenhetshotell, campingplatser eller vid boende vid ett auktoriserad semesterboende i ett hus på landet.

Försäkringen täcker utgifterna för medicin, kirurgi och sjukhusvistelse för covid-19, hemtransport och kostnaderna i samband md karantän. Turisterna får även tillgång till ett dygnet-runt-öppet callcenter på flera språk.

– Det är en gratis sjukförsäkring för alla utländska turister som inte är bosatta i landet men vill semestra och reser till Andalusien mellan den 1 januari till 31 december. Sjukförsäkringen gäller alla åldrar, enligt ett uttalande från den andalusiska regionala turistmyndigheten.

Initiativet kommer på den efterfrågan som finns vid turistnäringen att stimulera verksamheten med att upprätta säkra turistkorridorer. Det gäller inte minst på Costa del Sol som är viktig ur turistsynpunkt.

Under normala år anländer 11 miljoner turister till Andalusien.

Målet är att anpassa turistnäringen i Andalusien till den nuvarande situationen och få ut budskapet som säker destination.

Just nu krävs ett negativt PCR-test som ska vara taget inom 72 timmar innan ankomsten. Gratis sjukförsäkring samt auktoriserat turistboende är åtgärder som ska stärka Solkustens konkurrenskraft på marknaden.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.