Prenumerera på nyheterna

Gratis stadsbussar i allt fler kommuner

Det började med Marbella i maj 2019. Då blev stadsbussarna som kör i kollektivtrafiken gratis för kommunens bofasta invånare. Och nu följer både Fuengirola och Benalmádena.
Den som är mantalsskriven i Marbella kan ansöka om gratis busskort som utfärdas av kommunfullmäktige.

Under 2019 registrerades 3,5 miljoner resenärer. 84 procent har det gratis busskortet.

Diario SUR uppmärksammar på måndagen kommunerna med gratis busskort för stadsbussar. I Marbella finns för närvarande 69.765 aktiva kort. Under fjolåret 2021 registrerades över 9.000 nya kort.

Medan provinsen Málaga plågas av den eviga debatten om utbyggt pendeltåg satsar de stora kommunerna på gratis kollektivtrafik.

Kommunfullmäktige i Fuengirola godkände i mitten av november upphandlingsförfarandet för att stadsbusstrafiken ska bli gratis för bofasta invånare. När tjänsten väl lagts ut på anbud och tilldelas förväntas den träda i kraft under 2022.

Den tredje större kustkommunen som inför gratis stadsbussar för bofasta blir Benalmádena under 2022.

Öster om Málaga planerar Rincón de la Victoria och Torrox att införa gratis stadsbussar för bofasta över 65 år, för minderåriga under 18 år, studenter upp till 25 år samt för handikappade.

Det kan tilläggas att i Almuñécar på Costa Tropical åker mantalsskrivna pensionärer gratis lokalbuss något som Svenska Magasinet tidigare har berättat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.