Prenumerera på nyheterna

Grattis El Pimpi som firar 50 år

Ett halvt sekel mellan vintunnorna firar El Pimpi som öppnade den 5 augusti 1971. Baren räknas till Málagas mest kända serveringsställen.

Det sägs att ”El Pimpi” en gång i tiden var speciella turistguider. De följde med besättningsmedlemmar på fartyg som hade lagt till i Málaga. Besättningen ville äta gott och köpa med sig något från besöket i Málaga. Och ”El Pimpi” var som en guide för besökaren och visade runt i stan.

Sedan dess fortsätter baren El Pimpi på samma spår. De tar emot besökare och visar dem en liten bit av Málaga i form av en bodega med vintunnor.

Det var en ren tillfällighet att företagarna Francisco Campos och Pepe Cobos öppnade El Pimpi i Málaga för 50 år sedan. De jobbade på Bodegas Campos i Córdoba och var på väg att öppna en affärsrörelse i Granada.

Men de var inte nöjda med lokalen som erbjöds varför de bestämde sig för att resa till Málaga.

Med på resan var den kände författaren Antonio Gala. Efter att sällskapet parkerat bilen på calle Alcazabilla fortsatte de till restaurang Antonio Martín i stadsdelen La Malagueta.

Under lunchen blev de avbrutna av en förbipasserande som ville ha en autograf av författaren. När personen fick veta att de sökte en lokal i Málaga för sin affärsrörelse tipsade denne om en fastighet i Málaga.

Samma dag gick Francisco Campos och Pepe Cobos dit för att titta på lokalen. De var nöjda och slog till.

Baren El Pimpi var född.

Mycket har hänt under årens lopp och baren utseende har förändrats. I december 2017 gick skådespelaren och Málagasonen Antonio Banderas in som delägare efter Francisco Campos och har tillsammans med den nuvarande chefen Pablo Gonzalo skapat en internationell image.

17 personer var anställda på El Pimpi när den öppnade 1971. Idag sysselsätter stället 140 personer.

På onsdagen, den 5 augusti, firades 50-årsdagen med många gäster inbjudna.

Grattis El Pimpi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.