Prenumerera på nyheterna

Greps när han filmade släckningsarbetet efter att själv tänt på

Tack vare ögonvittnen som observerade klädsel och utseende kunde en man gripas efter att denne hade tänt på en sopcontainer och träplankor. Lokalpolisen i Málaga omhändertog mannen när han filmade släckningsarbetet.
Det var i måndags kväll vid halvelvatiden som polisen larmades om en band på calle López Pinto i kvarteret El Bulto. Polisen fick även in uppgifter på en misstänkt person som skulle ligga bakom branden.

Det tog inte lång tid för lokalpolisen att lokalisera den misstänkte som stod och filmade släckningsarbetet med sin mobilkamera.

När den 42-årige mannen upptäckte att han var avslöjad försökte han fly från platsen. Polisen lyckades gripa honom efter en kort jakt.

I mannens ena byxficka fann polisen en tändare som dessutom var sotig.

Han har erkänt att han orsakat branden och skälet skulle vara ett bråk med två andra personer. Enligt Diario SUR är han känd av polisen sedan tidigare efter att ha hotat en läkare vid en vårdcentral.

Räddningstjänsten i Málaga skriver på Twitter att under vckan har ytterligare två personer gripits efter att ha tänt på en sopcontainer. Det rör sig om två tonåringar.

”Förutom kostnaderna äventyras även invånarnas liv då det ligger bostäder i nära anslutning”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.