Grönt ljus till avskjutning av vildsvin med bågskyttar

Regionalregeringen Junta de Andalucia har gett grönt ljus till att ta in ett team bågskyttar för att minska beståndet av vildsvin i bostadsområden på Costa del Sol. Det rör sig om medlemmar i en andalusisk bågskyttförening (Servicio de Controladores con Arco de la Federación Andaluza de Caza) som får uppdraget.

Vildsvin samt tamgris och vietnamesiska svin som är importerade som husdjur och som släpps ut som vuxna orsakar problem i många urbaniseringar, parker och anläggningar på kusten. Det är främst i bostadsområden och i kustnära kommuner som ligger nära berg som har fått stora problem med vildsvin som även tar sig in i centrum på jakt efter föda och vatten.

Området Xarblanca norr om Marbella är extra utsatt men liknande problem rapporteras i Benahavís, Mijas och Benalmádena. Även i Málaga stad har vildsvin observerats i Parque Clavero och Ciudad Jardín. De har orsakat bilolyckor, förstörda trädgårdar och påverkan vid golfbanor.

De bågskyttar som sätts in för att minska beståndet av vildsvin är professionella och uppfyller samtliga säkerhetsföreskrifter. Totalt rör det sig om 16 kvalificerade bågskyttar skriver Diario SUR.

Bågskytte anses att föredra då den som skjuter alltid gör det från en upphöjd position och nedåt inom en räckvidd på 10-12 meter från djuret. Bågskytte har tidigare använts i Madridregionen för att minska beståndet av vildsvin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.