Prenumerera på nyheterna

Guardia Civil misstänker medbrottslingar till José Arcadio

På måndagen hölls häktningsförhandlingar vid domstolen i Fuengirola efter att den 27-årige José Arcadio D. N. mer känd under smeknamnet ”El melillero” gripits sent i fredags kväll efter en fyra dagar lång polisjakt (bilden). Det var i förra veckan mannen attackerade sin före detta flickvän och hennes kompis med 98 procent ren svavelsyra.

Enligt uppgifter i Diario SUR ska mannen inte ha agerat på egen hand. Ytterligare en person misstänks ha kört den grå Volkswagen Golf som José Arcadio färdades i vid attacken i tisdags. Guardia Civil misstänker att ytterligare en person färdades i bilen, och kan även vara den personen som vid ögonblicket körde bilen när den hastigt avvek från brottsplatsen.

Sent i fredags kväll lokaliserades mannen i ett gårdshus på landet i Entrerríos i Mijas kommun. Totalt deltog 200 poliser och gendarmer från Málaga, Mijas, Fuengirola, Coín och Alhaurín el Grande i jakten som pågick i fyra dagar. Det beskrivs som en av de största polisinsatserna på Solkusten någonsin.

Polisen hade påträffat mannens Volkswagen Golf övergiven vid den muslimska kyrkogården i Mijas. När han greps hade han en Yamaha T-Max.

Den 27-årige José Arcadio nekar till händelsen med att han ska ha kastat svavelsyra mot sin exflickvän Sandra, 26, och hennes väninna Cristina, 28, i Cártama.

”Det var inte jag, det var inte jag” ska han ha sagt vid upprepade tillfällen under förhör.

Mannen är känd hos polisen sedan tidigare och har ett omfattande register i belastningsregistret.

I samband med att sökandet efter mannen inleddes valde polisen också att bevaka 27-åringens anhöriga. Totalt uppges sju personer i mannens bekantskapskrets gripits eller tagits in på förhör däribland 27-åringens bror.

Det finns tecken som tyder på att någon av mannens närmaste anhöriga har försökt att vilseleda polisen i deras arbete med att lokalisera och gripa honom.

Tillståndet för de två unga kvinnorna är oförändrat.

Tillståndet för den 26-åriga exflickvännen Sandra är fortsatt kritiskt. Hon vårdas vid intensivvårdsavdelningen IVA vid sjukhuset Hospital Virgen del Rocio i Sevilla för 45 procentiga brännskador.

Sandras väninna Cristina vårdas på sjukhuset Carlos Haya i Málaga för 20 procentiga brännskador. Tillståndet för Cristina är kritiskt men stabilt.

Sandra och Cristina är väninnor som lärde känna varandra vid utbildningen som tandsköterskor.

(Foto: Guardia Civil)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.