Prenumerera på nyheterna

Gunborg & Sune Hallgren firar 74-årig bröllopsdag

Den 10 maj 1947 sa de ja till varandra. Idag firar kustsvenskarna Gunborg & Sune Hallgren 74-årig bröllopsdag. Svenska Magasinet lyfter på hatten och säger ”stort grattis”!
I februari 1989 flyttade paret Hallgren från Norrköping till radhuset i La Cornisa i Calahonda. Sedan november ifjol är de bosatta på Casa Klein i Vélez Málaga.

På måndagen firades Gunborg och Sune på Casa Klein som är ett skandinaviskt mellanting av senior– och rekreationshotell, konvalescenscenter och vårdhem.

– Vi har blivit så uppmärksammade här på Casa Klein. De har gjort stiliga foton av oss, det är gratulationskort, chokladkartong och firande, säger Gunborg Hallgren till Svenska Magasinet.

Paret Hallgren har kommit upp i en hög ålder. Sune är 98 år och i december fyller Gunborg 96 år.

Svenska Magasinet har tidigare berättat om Sune och Gunborg från Norrköping som köpte ett radhus i Calahonda 1988. Sune jobbade först vid det militära inom metrologi på F 13. Sedan som kemist vid ett större företag i Norrköping.

Väder var hans stora intresse. Under många år hade han sin egen sida på nätet som hette ”Sunes väder”. Han förde statistik över Solkustens väder.
– Det blev lite för mycket så senaste åren har sidan inte funnits, förklarar Gunborg som tillägger att de var bosatta i radhuset i Calahonda fram till november ifjol.

Sedan dess bor de på Casa Klein i Vélez Málaga, och de stortrivs.
– Vi kommer inte att lämna Spanien. Vi har gjort av med sommarhuset i Sverige. Nu vill vi stanna här. Vi blir så väl omhändertagna. Härligt att det finns människor som ställer upp när vi inte själva orkar, säger Gunborg.

Den 10 maj 1947 sa Gunborg och Sune ja till varandra.

74 års äktenskap. Vad är hemligheten?
– Det är ingen hemlighet. Det gäller bara att vara som man är, glad och positiv. Vi har det jättebra tillsammans.

På Casa Klein blir det gymnastik och boule. Dagarna går. Frukosten klockan 9 följs av aktiviteter och sedan vila.
– Vi har en sådan fin trädgård. I den kan vi promenera. Sedan blir det lunch, siesta. Sedan är det dags för eftermiddagskaffe. Och så väntar middagen och sedan tv på rummet.
– Det är internationellt. Här finns både danskar, tyskar och norrmän.

Gunborg och Sune har två döttrar varav en av dem bor här halva året. Den andra dottern är bosatt i Storbritannien, har sommarhus i Elviria i Marbella och kommer hit då och då.
– Vi har kontakt på Skype och Facetime varje dag.

De sex barnbarnen och åtta barnbarnsbarnen är spridda. Någon bor i Australien, någon bor i Norge. Den senaste kom till för bara tre månader sedan.

– De brukar hälsa på. Det är en stor gåva, säger Gunborg.

Paret Hallgren har varit engagerade i svenskkolonin under flera år. Förutom att Sune var president för bostadsområdet La Cornisa i 14 år var han engagerad i SPF i åtta år med Gunborg som sekreterare.

Ni trivs utmärkt i Spanien?
– Oh ja. Vädret, människorna och maten. Vi har alltid känt oss så fria. Alla är så trevliga. Vi har alltid trivts väldigt bra även om vi inte trodde att vi skulle stanna här så länge som det blivit…

Hur har det gått med covidsprutorna?
– Det har gått jättebra och ingen har varit smittad här. Den andra sprutan fick vi redan den 28 januari. Så vi är sprutade…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.