Hamnpir i Marbella förlängs för kryssningsfartyg

En förlängd och ombyggd pir i fritidshamnen ska göra att Marbella i framtiden kan ta emot kryssningsfartyg. Anbudstiden har gått ut och kommunfullmäktige har beslutat att ge projektet till Rivervial Grupo Constructor.

I Marbella kommun finns det fyra fritidshamnar. Det är bara fritidshamnen Puerto Deportivo Virgen del Carmen som är kommunalägd och kan byggas om för kryssningsfartyg. Det fanns tidigare ett jätteprojekt med La Bajadilla-hamnen men det har lagts på is.

Med ombyggnaden och förlängningen av en pir ska kryssningsfartyg kunna ”docka” så att resenärer bekvämt kan sig in i Marbella. Det blir ett uppsving inte bara för de cirka 80 butiker som finns i anslutning till hamnen utan även för näringslivet i Gamla stan och Marbella som helhet.

Arbetet med att göra om fritidshamnen inleds i november och kommer att pågå i flera faser för att inte störa den dagliga driften.

En förlängning av piren är inte det enda arbete som kommer att utföras. Inloppet till fritidshamnen kommer även att muddras för att öka djupet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.