Prenumerera på nyheterna

Hängbron El Saltillo firar ett år

50.000 besökare under första året. Omsättningen för det lokala näringslivet har ökat med 60 procent. Det talas om succé redan efter ett år för det vackra utflyktsmålet mellan Canillas de Aceituno och Sedella i Axarquíaområdet öster om Málaga.

På tisdagen var det ett år sedan den imponerande hängbron över ravinen Los Almachares öppnade. Trots perimeterkarantän som rådde i starten har vandringsleden som fått smeknamnet Caminito del Rey de la Axarquía blivit en succé.

-Vi gläds över siffrorna som pekar upp emot 50.000 besökare under det första året. Lokala företag redovisar en ökad omsättning med 60 procent. Vandringsleden är en av de utflyktsmål i naturen som attraherar flest besökare i provinsen, säger provinsstyrelsens ordförande Francisco Salado (PP).

Salado berättar att provinsstyrelsen arbetar med liknande satsningar i framtiden allt för att uppmuntra befolkningen, besökare och turister att uppleva den dramatiska vackra naturen.

Nya kommande projekt är ”Corredor Verde del Guadalhorce” som blir en grön korridor längs dalen och floden med samma namn. Senda Azul ska bli dykentusiasternas ”vandringsled” i havet. Den större vandringsleden Gran Senda ska förlängas med Alta Axarquía och bli en del av Camino de Santiago.
Läs mer: Bron alla pratar om: Caminito del Rey de la Axarquía

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.