Här är Nerjas jätteprojekt

Golfbana, flera hotell och 680 bostäder. Det är jätteprojektet som planeras mellan Nerja och Maro öster om Málaga de kommande tio åren. Byggherren Salsa Inmobiliaria väntar bara på att situationen ska normaliseras, att det nationella nödläget med karantän är över, och sedan ska projektet ta fart.

Totalt handlar det om en investering på 311 miljoner euro. Projektet kommer att ta tio år.

Även om nationellt nödläge gäller i skrivande stund som gör att vissa administrativa beslut inte kan tas hoppas Sociedad Azucarera Larios S. A. Salsa att när väl den perioden är över att projektet kan ta fart.

Det är Diario SUR som berättar om den spännande satsningen som visas i en film som cirkulerar på sociala nätverk sedan en tid tillbaka.

Målet är att göra Nerja till en attraktiv turistdestination för ett klientel med god ekonomi och som inte är känsliga för om det är låg- eller högsäsong” säger byggherren i ett uttalande.

Nerjas golfbana skulle i så fall bli den tredje i Axarquía-området tillsammans med Añoreta i Rincón de la Victoria och Baviera Golf i Caleta de Vélez.

Planen är att hela det nybyggda området med golfbana och trädgårdar skulle bevattnas med renat avloppsvatten från Nerjas nya reningsverk som väntas starta upp senare under 2020.

En förändring måste till i den nuvarande stadsplanen PGOU (Plan General de Ordenación Urbana) där marken i dagsläget inte klassificeras för att det ska byggas bostäder.

Det blir Cabell Robinson som har ritat Valderrama som får uppdraget att designa Nerjas golfbana.

Området är på totalt 200 hektar och 90 procent kommer inte att byggas.

”Tänk er själva att spela golf i det kuperade landskapet vid Medelhavet, det blir en av de tio bästa golfupplevelserna i världen”.

Projektet kommer att generera 1.600 arbetstillfällen varav 600 skulle vara fast anställda varav 450 på hotell, 38 på golfbanan och 90 i annan affärsverksamhet bland annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.