Prenumerera på nyheterna

Här kan du se kustens rika fågelliv

Provinsstyrelsen Diputación i Málaga har låtit framställa en film och litteratur som beskriver de fina möjligheter som Costa del Sol har för fågelskådning. Cirka 370 fågelarter finns i provinsen Málaga. Filmen tar framför allt upp sex områden som lämpar sig för fågelskådning: Flodmynningen Guadalhorce, El Chorro, småsjöarna vid Campillos, El Torcal, flamingosjön vid Fuente de Piedra och Ventilla.

Filmen finns på spanska och engelska och bygger på 4K-teknologin. Det är turistdepartementet vid provinsstyrelsen som ligger bakom filmen i samarbete med plattformen Birding Málaga.

Det görs ett omfattande arbete för att bevara provinsens rika fågelliv och göra att befolkningen har möjlighet att studera fågellivet. Det har placerats ut fågeltorn och stationer vid Vélez-Málaga, Mijas, Cuevas de San Marcos, Arriate, Pizarra, Casares, Jimera de Líbar, Villanueva del Rosario, Benarrabá och Cuevas Bajas förutom de övriga sex platserna ovan.

På webbplatsen birdingmalaga.es finns information om 321 fågelarter som finns i området plus 86 filmer och annat material som vandringsrutter för fågelskådare. Allt finns på spanska och engelska. Vissa saker på tyska och franska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.