Prenumerera på nyheterna

Hedersmedalj till Rondakock – serverade 800 gratisluncher per dag

Under Spaniens lockdown fixade kocken Miguel Herrera upp till 850 gratismenyer dagligen som distribuerades av volontärer till behövande i Rondaområdet. Nu har han fått en välförtjänt hedersmedalj av kung Felipe VI.

Han är född i Algodonales och bor numera i Ronda. Miguel Herrera är en av de som nyligen mottog hedersmedalj (Medalla de la Orden del Mérito Civil) för sina insatser under pandemikrisen.

Herrera var initiativtagare till ”Oído Serranía” under våren 2020 med hård karantän. Han förberedde och distribuerade menyer (upp till 850 dagligen) helt gratis till behövande varav de flesta var bosatta i Ronda eller i närområdet.

Han fick med andra kockar med Michelinstjärnor som Benito Gómez, Martin Abramzon, Antonio Alfaro och Ángel Luna att bidra också.

– Jag är väldigt glad och tacksam för detta, säger Herrera när han tog emot medaljen.

Han driver Hotell Cueva del Gato och företaget Rustic Experience Andalucía. Flera sociala projekt står på hans schema. Som att undervisa ensamkommande i matlagning och hjälpa dem skaffa arbete genom praktikplatser vid lokala restauranger.

Han utarbetar även en receptbok med sötsaker från klostret Clarisas Franciscanas och nunnorna som ska bidra med inkomster.

Miguel Herrera mottog medaljen vid en ceremoni på Kungliga slottet i Madrid. Totalt 16 kvinnor och åtta män från hela Spanien och inom olika yrken mottog förtjänstmedaljen för ”sitt goda exemplariska sätt till samhällets tjänst under pandemin”.

(Foto: Kungahuset Casa Real)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.