Prenumerera på nyheterna

Helikopterflygplats planeras vid Ronda

Ascari Race Resort lockar besökare från hela världen och är den enda motorbanan i världen med miljöcertifiering. Svenska Magasinet har tidigare berättat om den privatägda motorbanan som omsätter fem miljoner euro om året och har över 60 medlemmar vars superbilar står i garagen runt banan.

Circuito Ascari SL startade 2004 av Klaas Zwart från Nederländerna och är den längsta banan i Spanien. Den mäter 5.425 meter och har 26 kurvor, 13 vänster och 13 höger.

Besökare kommer från hela världen. Bilstall och olika bilmärken lägger tester på Ascari Race Resort. Det finns en anledning att bygga en helikopterflygplats i anslutning till motorbanan. World Aviation på Málaga flygplats är initiativtagare till projektet skriver Diario SUR.

Redan nu finns det en helikopterplatta i betong som används som helikopterplatta sporadiskt. Målet är att bygga ut den för att mäta 14 gånger 14 meter, delvis i betong och delvis i gräs. Även parkeringsplats planeras plus att området få bättre säkerhet.

Omkring 200 helikoptrar beräknas att använda plattan varje år. Förutom besökare till motorbanan så ska den även användas vid olyckor, filminspelningar och räddningsoperationer.

Departementet för ekologisk övergång kräver först en miljöbedömning kring projektet eftersom det ligger i ett känsligt naturområde utmed vägen mellan Ronda och Cuevas del Becerro.

Ekologer pekar dessutom på att det redan finns en helikopterplatta 16 kilometer längre bort.
Läs tidigare artiklar om Ascari Resort:

Millimeterprecision när spansksvenska SPV Racing satsar på Nascar och Le Mans

Ascari är Spaniens längsta motorbana

Ascari webbplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.