Prenumerera på nyheterna

Hindrar Madrids restriktioner mig från att besöka Sveriges ambassad?

Dags att förnya passet och du ett besök inbokat på ambassaden och bor utanför Madrid stad? Här har du hjälpen. Du kan kontakta ambassaden för ett intyg. Restriktionerna i Madrid gör att många svenskar undrar om det är omöjligt att besöka Sveriges ambassad för ett ärende. På ambassadens Twitterkonto för krissituationer @SverigeiES publicerades nyligen informationen att du kan kontakta ambassaden för ett intyg.

Dekretet som nyligen infördes i Madridregionen medför att tio kommuner inför restriktioner som bland annat begränsar rörligheten ut och in från huvudstaden.

Åtgärderna gäller inledningsvis för 10 dagar och innebär att invånarna i en viss kommun inte får lämna sin kommun förutom för arbete, skola eller matinköp etc. Inom den egna kommunen kan man röra sig fritt.

Ambassaden ligger i Madrids kommun (stad) och omfattas av restriktionerna. Personer som reser in i området behöver ha ett giltigt skäl för inresa.

Besök på ambassaden för förnyelse av pass och id-kort, migrationsintervjuer, biometri etc. är giltiga skäl. Har du en tid inbokad, kontakta ambassaden så kan de bistå med ett intyg. Skicka en e-post till: [email protected]

Sveriges ambassad skriver vidare på sin webbplats att det råder en omfattande samhällssmitta i Spanien, bland annat i Madrid och Barcelona, och ett flertal regioner inför återigen strikta restriktioner i de zoner som har störst spridning av Covid.

Det är inte tillåtet att resa in i Madrid för turism. Transit via Madrid (flyg, tåg, väg) till andra delar av Spanien är tillåten. Om du landar på Madrids flygplats kan du resa vidare till ett område utan restriktioner.

Samtliga resenärer behöver fylla i en hälsodeklaration innan en flygresa till Spanien. Klicka här.

Munskydd är obligatoriskt på alla offentliga platser både inomhus och utomhus.

Beslut om karantän och övriga begränsningar tas på regional/lokal nivå baserat på aktuell smittspridning.

På grund av nya lokala utbrott av Covid-19 förekommer lokala restriktioner i flera regioner.

Läs mer information från Sveriges ambassad i Madrid här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.