Prenumerera på nyheterna

Historiskt år för Solkusten med över 13 miljoner turister

Över 13 miljoner turister har besökt Costa del Sol 2019. Det är en ökning med 4,2 procent jämfört med 2018. Det genererar inkomster för kusten på över 14,4 miljarder euro vilket är en ökning med 1,92 procent. Det berättade Solkustens turistansvarige, Margarita Del Cid, vid en presskonferens under gårdagen.

Costa del Sol och provinsen Málaga når över 13.093.000 besökare för 2019. Turistströmmen bidrar till ekonomi och arbetstillfällen. Totalt 179.000 arbetstillfällen på Solkusten kopplas samman med turistbranschen.

”Nyckeln till framgången är det utmärkta samarbete som finns mellan turistmyndigheterna och det privata näringslivet. Kusten har återigen visat sin styrka. Storbritannien, Tyskland och Frankrike är viktiga marknader som bidrar med flest turister” säger Margarita Del Cid.

Trots snacket om flygskam så väljer många svenskar att ta flyget till Málaga. Enligt turistmyndigheterna ökade antalet svenska turister med 10,6 procent under 2019 jämfört med året innan.

Österrike (+82,6%), Portugal (+47,9%), Tjeckien (+20,9%), Turkiet (+17,7%) och Irland (+14,2%) står för stora ökningar procentuellt.

”2020 kommer inte att bli lätt då vi ser en avmattning i flera europeiska ekonomier. Vi ökar vår turistbudget med 23 procent och kommer att marknadsföra kusten i traditionella länder men också i tillväxtmarknader” säger Margarita Del Cid, ansvarig vid turistmyndigheterna på Costa del Sol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.