Prenumerera på nyheterna

Hittills fem döda i ovädret – allmänheten uppmanas att gå som en pingvin

Två hemlösa, 32 och 37 år, i Barcelona har hittats döda i parken Ciutadella som resultat av den stränga kylan. Kommunledningen beklagar det inträffade och säger att det skydd som finns för uppskattningsvis 2.900 hemlösa är otillräckligt med tanke på att fattigdomen ökar, skriver kommunalrådet Laura Pérez på Twitter.

Det betyder att totalt fem personer har avlidit som ett resultat av stormen Filomena som drog in över Spanien i förra veckan. Natten mellan fredag och lördag drunknade ett par, en 56-årig kvinna och en 46-årig man, när deras bil drogs med i vattenmassorna i río Fuengirola på gränsen mellan Mijas och Fuengiorola.

Ytterligare två personer färdades i samma bil. Personal från GEAS (Grupo Especial de Actividades Subacuáticas( (GEAS) vid Guardia Civil lyckades rädda livet på dessa två.

I lördags hittades en 54-årig man död under snödrivorna i Madridförorten Zarzalejo.

En 73-årig man hittades också död i Carabanchel men enligt sjukvårdsmyndigheter är inte hans död relaterad till ovädret.

Kylan har orsakat hala trottoarer och det rapporteras om 1.200 benbrott i Madridregionen sedan i måndags. Ungefär 50 benbrott i timmen. Dessa olyckor står för en tredjedel av de fall som kommer till akuten, skriver El Mundo.

Det gör att belastningen vid akutvården har ökat ytterligare i Madridregionen.

Myndigheterna går ut med information till allmänheten om att hålla sig hemma. De som måste vistas ute uppmanas att gå som en pingvin.

”Ha inte händerna i fickorna, håll armarna efter sidorna så att du kan flaxa med dem för att hålla balansen som en pingvin och sätt i hela foten när du går”.

Även livsmedelsförsörjningen och transporter av matvaror till butiker har även påverkats av ovädret och kylan. Alltfler hyllor gapar tomma i Madridregionen och kunder uppmanas att inte hamstra.

Även sophanteringen har stora problem då framkomligheten fortsatt är nedsatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.