Hjälpmedel för att inte gå längre än tillåtet

Sedan i söndags får man ta ut barnen i Spanien på promenader som inte får överstiga en kilometer från hemmet och snart öppnas det upp för andra grupper att gå ut och röra på sig, hur långt man då får gå från hemmet vet vi inte ännu men att det blir begränsningar står helt klart.

Nu finns det teknik som ser till att du inte bryter mot reglerna och på det sättet drar på dig onödiga böter, den är dessutom helt gratis.

Det enda som behövs är en modern mobiltelefon, och en lämplig app med GPS-larm. Den mest populära appen i Spanien med denna funktionen är ”Wake Me There – GPS Alarm”. För Android-mobiler finns den på Google Play och nedladdningen är gratis.

Appen är ursprungligen framtagen för att väcka personer som använder kollektivtrafiken så att de inte sover över hållplatsen där de skall stiga av. Men den passar utomordentligt för det nya användningsområdet att skydda mot att gå för långt eftersom det går att ställa in en specifik omkrets, t.ex. en kilometer. Skulle det framöver bli längre sträckor så är det bara att ändra till det nya antalet kilometer.

När du använder appen för fösta gången så är det nödvändigt att du ger den tillstånd att komma åt din plats, sedan anger du hemadressen eller väljer den på kartan (Appen fungerar med Google Maps API). Sen kan du välja en omkrets t.ex. en kilometer där appen skall larma, du kan välja om den skall larma med vibration eller ljud och även ställa in ljudnivån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.