Hög vattenkonsumtion på Solkusten

Vattenkonsumtionen på Costa del Sol kan vara upp till tio gånger högre jämfört med övriga Andalusien. Det visar en färsk studie från Cámara de Cuentas de Andalucía över vattenförbrukningen. Men enligt bolaget Acosol är den bara lite mer än dubbelt jämfört med övriga Andalusien.

Det är kommunerna på västra Costa del Sol som konsumerar mest vatten. Siffrorna som går tillbaka till 2015 men som publicerades tidigare i veckan visar att varje invånare konsumerade 1.223 liter vatten per dag jämfört med övriga Spanien där siffran ligger på 132 liter och Andalusien med 127 liter per person och dag. I Málaga stad konsumerar varje invånare 124 liter vatten per dag skriver Diario SUR som hänvisar till uppgifterna från Cámara de Cuentas de Andalucía.

Men det offentliga företaget Acosol som ansvarar för vattenförsörjningen på västra Costa del Sol avvisar siffrorna. Enligt Acosol är det felaktiga siffror då man tar med både vatten som går till hushåll och vatten som går till kommuner och myndigheter.

Enligt Acosol som levererar vatten till cirka en halv miljon invånare på västra Costa del Sol ligger vattenförbrukningen på 290 liter per person och dag.

Acosol menar att statistiken från Cámara de Cuentas de Andalucía inte tar hänsyn till situationen på Costa del Sol med många turister och hotell plus pooler, trädgårdar och golfbanor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.