Höghastighetståg mellan Málaga och Granada

En timme och en kvart. Det blir restiden mellan Málaga och Granada från den 26 juni och från september blir restiden en timme och tio minuter. Höghastighetståget AVE som förbinds med Avant kommer att bli en konkurrent till både buss och bil när det gäller att färdas mellan de två andalusiska städerna.

Efter flera års fördröjning invigs höghastighetslinjen Málaga-Granada den 26 juni. Och från september utökas turtätheten med mellan fyra och sex omgångar per dag skriver Diario SUR.

Den nya linjen Antequera-Granada kommer att ta mellan 47 till 50 minuter att öka. Mellan Málaga och Antequera är restiden mellan 23 till 25 minuter. Det blir ett kort uppehåll på mellan fem till tio minuter på stationen Santa Ana i Antequera.

2020 beräknas restiden att minska med tio minuter då den nya stationen Antequera Centro öppnar. Då blir det direkttåg mellan Málaga och Granada utan stopp i Antequera.

Det första tåget från Málaga till Granada avgår klockan 9.10 och anländer till Antequera kl 9.35. Elva minuter senare, klockan 9.46 avgår tåget och anländer till Granada 10.39.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.