Hotade poliser med kratta och hammare

Utegångsförbudet i Spanien får uppenbarligen vissa att bete sig mindre klokt, två män blev häromdagen arresterade i Mogán på Gran Canaria efter att ha konfronterat Guardia Civil.

Patrullen som patrullerade gatorna i staden observerade en grupp på fyra personer klockan 18:30 på calle Las Burillas som stod och pratade med varandra. De blev då tillfrågade om deras motiv för att uppehålla sig på gatan och blev tillsagda att identifiera sig. Det visade sig då att tre av dem hade ingen laglig grund till att befinna sig på gatan.

De blev då tillsagda att gå hem, varvid två av männen blev aggressiva. Den ene mannen (41 år) hotade polisen med en hammare och den andre mannen (31 år) försökte hindra gripandet av den förre genom att gå emellan och hålla poliserna borta med en kratta.

41-åringen blev omedelbart gripen artikel 556.1 i strafflagen, men 31-åringen lyckades fly, även den yngre greps emellertid två timmar senare. Det är kanske överflödigt att nämna att de har kraftiga efterräkningar att vänta. Allvarlig olydnad mot myndigheter eller dess ombud straffas i Spanien med fängelse från tre månader till ett år eller med dagsböter på sex till 18 månader. Till det skall läggas straff för hoten med tillhyggen. Den tredje personen som saknade rätt att vara ute men som inte var aggressiv kommer att få ett administrativt strafföreläggande från regeringsdelegationen på Kanarieöarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.