Prenumerera på nyheterna

Hotellbeläggningen var extremt hög under påskveckan

Hotellägarna på Costa del Sol jämställer siffrorna med 2017 som var ett rekordår, i Málaga var beläggningen 94% och mellan torsdag och söndag nåddes 98%.

Hotellsektorn hade förväntat sig en genomsnittlig beläggning på 85%, med minst 78% under den första delen och drygt 90% under den sista delen av påskveckan. Men dessa förväntningar överträffades med råge.

De 98 procenten som var torsdag till söndag tangerar därmed rekordet från 2017, det året var påsken precis som i år i april och inte i mars som förra året. Málaga svarade för 36,3 procent av alla övernattningar som har gjorts i Andalusien under påskveckan, det är framförallt de trestjärniga hotellen som har haft de högsta beläggningssiffrorna i Andalusien enligt turistministern Juan Marín.

En av de variabler som hotellföreningen Aechos trodde skulle påverka bokningarna negativt var de dåliga väderprognoserna, vilket innebar näringen inte hade några större förhoppningar om sista minuten bokningar. Men mot alla odds så hade regnen ingen större inverkan på bokningarna, det var några få avbokningar, men det blev ändå bra med bokningar i sista minuten säger Aechos president.

De övernattande turisterna kommer till mellan 60 och 70 procent från Spanien, av de utländska besökarna är britterna flest följt av tyskarna, dvs. samma trend som under resten av året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.