Prenumerera på nyheterna

Hotellbokningarna på spanska solkusten närmar sig 50 procent

Bokningarna på kustens hotell överstiger redan 46 % för juli och augusti och de förväntas stiga kraftigt som ”sista minuten”.

Informationen lämnades igår av turistministern för regionalregeringen i Andalusien Juan Juan Marín när han presenterade ”Safe Beaches-planen” i Marbella tillsammans med Elías Bendodo och värdinnan borgmästare Ángeles Muñoz.

Marín visade optimism över att hälsosituationen kommer att förbättras och därmed turismen. Han erinrade också om att de flesta semesterbokningarna görs bara 20 till 25 dagar i förväg och därför kommer bokningssituationen att förbättras avsevärt. Han påpekade också att boendereservationerna på landsbygden överskrider redan 70% i många andalusiska provinser.

Det finns än mer optimistiska åsikter, till exempel marknadsföringschef Peter Jarvis på plattformen Spain- Holiday.com, baserad i Málaga och specialiserad på semesterbostäder i Spanien. De uppfattar “en oväntad ökning av bokningar”. Prognosen för juni är en ökning med 305% jämfört med förra månaden och 27% jämfört med samma månad 2019. Han noterar att för juli och augusti i provinsen Málaga “allt är praktiskt taget fullt: Villor med privata pooler, hus på landsbygden och lägenheter vid stranden var de första som bokades och det som finns kvar nu är lyxhus och stadslägenheter”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.