Prenumerera på nyheterna

Hotelledning vidtar rättsliga åtgärder för förtal efter brand

En utredning vad som orsakade branden på Sisu Boutique Hotell i Nueva Andalucia i Marbella inleds under veckan. I skrivande stund florerar många rykten på sociala nätverk och ledningen för hotellet tänker vidta rättsliga åtgärder för förtal. Det uppger nyhetsbyrån EFE.

Det var vid sextiden i fredags morse som branden startade. En fransk medborgare i 30-årsåldern omkom när denne försökte klättra utmed fasaden för att undkomma lågorna. Nio hotellgäster skadades varav fyra allvarligt på grund av röken och hettan. Samtliga nio har fått lämna sjukhuset.

Sedan branden i fredags som var släckt inom några timmar har det florerat olika rykten i media och sociala nätverk. Hotelledningen kommer därför att vidta rättsliga åtgärder genom sina advokater på grund av uttalanden som uppges orsaka skada och har karaktär av förtal.

Ledningen för hotellet tackar även det intilliggande hotellet Blue Bay Banús för deras hjälpsamma insatser med att ta hand om hotellgäster som evakuerades på fredagsmorgonen.

Omkring 100 personer befann sig på Sisu Boutique Hotell när det började brinna tidigt på fredagsmorgonen. De flesta låg och sov och fick lämna sina rum illa kvickt.

Omkring 70 procent av hotellanläggningen är förstörd.

Under måndagen väntas en utredning inledas med en teknisk undersökning av brandplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.