Prenumerera på nyheterna

Hotellen stänger på Costa Blanca

Att hotellnäringen i Spanien har det kärvt i dessa pandemitider är nog något som de flesta har förståelse för och hotellen på Costa Blanca är bland de som har drabbats värst.

Hosbec (Asociación Empresarial Hostelera de Benidorm, Costa Blanca y Comunidad Valenciana), som är hotellnäringens organisation i den delen av Spanien har publicerat en översikt av läget.

Den visar att det bara är 49,3% av de ställen där man kan övernatta på som fortfarande har öppet och det är många flera som planerar att stänga nu i oktober och i november.

I den stora turistmagneten Benidorm är det än värre, där är det i dagsläget bara 32,9% av övernattningsställena (hotell, vandrarhem, lägenhetshotell och campingplatser) som har öppet och ytterligare 12 hotell och lägenhetshotell kommer att stängas ner inom kort enligt Hosbec. Benidorm är framförallt britternas badort och dessa lyser nu med sin frånvaro därför är det i nuläget bara 17 hotell öppna av de befintliga 140.

Under den gångna långhelgen var det en efter omständigheterna bra beläggningsgrad på runt 44%, men prognoserna för veckan som kommer pekar på rekordlåga 16%.

I provinsen Valencia finns det i procent mycket fler boendealternativ som är öppna, där är fortfarande 66,7 procent i drift. Relaterad artikel: Massiva nedstängningar av hotell i Spanien.

Bildtext: Benidorm, Panoramautsikt från Ermita del la Virgen del Mar. Foto: Jose A.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.