Prenumerera på nyheterna

Hundra barn dör årligen av värmeslag i bilar i Europa

Inte alltid beroende på vårdslöshet även om det är huvudanledningen, många gånger är det okunnighet om värmens inverkan på små barn som är huvudanledningen, i sällsynta fall kan det även röra sig om mord.

Men det är inte bara barn som utsätts för detta, det dör ännu fler djur i sommarheta bilar och då speciellt hundar och precis som med människor så är det de yngsta som är värst utsatta. Detta beror på att de små barnens och valparnas vattenreserver i kropparna är mindre än hos vuxna individer och att temperaturregulatorerna i kropparna inte ännu är helt utvecklade.

Enligt uppgifter från acierto.com dör det i genomsnitt hundra barn per år i bilar på grund av höga temperaturer under de senaste åren. Frankrike, Tyskland och Italien ligger i topp (i den ordningen) när det gäller dessa tragedier. 65% av de avlidna barnen var under 2 år gamla. Detta händer över hela världen, i t.ex. USA är det årliga dödstalet vanligt vis strax under 40 (2018 var det 44 st).

Precis som vid de flesta andra olyckor är det vårdslöshet som ligger bakom 8 av 10 fall men vissa lämnar faktiskt medvetet sitt barn i bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.