Prenumerera på nyheterna

Hundratals personer lurade av kreditkortsbedragare

Guardia Civil har gripit 35 personer och ytterligare 22 är under utredning för kreditkortsbedrägeri och pengatvätt. Personerna är utspridda över hela Spanien i en operation som leddes från Alicante.

Det är i nuläget klart att minst 210 personer i Spanien och ytterligare 20 i Israel, Danmark, Tyskland. Frankrike och Grekland har blivit lurade av kreditkortsbedrägerierna, men det kan röra sig om åtskilligt fler eftersom det är en pågående utredning. De har använt sig av 104 kopierade eller förfalskade kreditkort som är använda här i Spanien och i tolv andra länder.

De har använt sig av både ”skimming” (smygkopiering) och ”phishing” (nätfiske) för att komma åt kortinformationerna. Bedragarna har tagit ut minst 600.000 euro och de har tvättat ännu större belopp med hjälp av kryptovaluta.

De gripna är från Spanien, Guinea, Nigeria, Kamerun och Marocko. De flesta greps i Madrid, men gripanden gjordes också i Alicante, Valencia, Las Palmas, Vitoria, Zaragoza, Murcia, Barcelona, Pamplona, Málaga, Albacete och på Balearerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.