Prenumerera på nyheterna

I morgon klubbas Suites Málaga Port igenom

I morgon fredag skrivs historia i Málaga. Då väntar kommunfullmäktige komma med ett första godkännande till lyxhotellet vid Morro de Levante i Málaga ham. Om några veckor klubbas det slutgiltiga godkännandet igenom. Bygget av det 35 våningar lyxhotellet Suites Málaga Port inleds 2022.

Enligt kommunala källor som dagstidningen Diario SUR hänvisar till ska gott som samtliga tillstånd vara i ordning. Vad som, har inträffat den senaste tiden är att hamnmyndigheten har levererat sin slutrapport till kommunfullmäktige med svar på de frågor som inkommit från invånare i Málaga.

Efter att kommunfullmäktige gett grönt ljus skickas ärendet vidare till statens hamnmyndighet och ministerrådet. Ett förfarande som tar cirka sex månader.

För att bygglicensen ska erhållas väntar sedan ett tillstånd med inriktning på hållbarhet som ligger under jordbruksdepartementet i Andalusien eftersom lyxhotellet överstiger 15 våningar som är högst tillåtna i stadsplanen.

Om lite mer än ett år kan byggstarten inledas. Det blir en kombination av ett lyxhotell och konferenscentrum.

Byggherre är Al Alfia som är i händerna på kungafamiljen i Qatar som i Spanien representeras av advokaten Ramón Calderón.

Bakom skapelsen Suites Málaga Port står arkitekten José Seguí. Byggnaden blir 130 meter hög med 35 våningar och 350 hotellrum förutom konferenssal med plats för tusen besökare. Cirka 500 parkeringsplatser under mark ska byggas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.