Prenumerera på nyheterna

Iberia erbjuder 70 flyg i veckan från/till USA

Efter 20 månaders stängda gränser går det att flyga till USA. Är du fullvaccinerad och kan visa upp ett negativt PCR-test eller antigentest högst tre dagar före avresa får du grönt ljus till att resa till USA.

Sergio García, president som resebyråernas sammanslutning (Asociación de Agencias de Viajes) på Costa del Sol, säger att beslutet är mycket positivt. USA är viktigt för Costa del Sol under lågsäsongen.

– Det finns familjer som inte sett varandra på två år och yrkesarbetande med intressen i USA som har sett fram emot detta besked. Det finns en stor efterfrågan, säger Sergio García.

För minderåriga finns det inget krav på att vara fullvaccinerad. Men en vårdnadshavare måste vara med som uppfyller kriterierna.

Även om Biden-administrationen har placerat Spanien på nivå 3 på den fyrgradiga skalan vilket betyder att resenärer bör ”ompröva sitt beslut att resa” så är det bara en rekommendation.

Málaga har inte några direktflyg med USA. Från Madrid återstartar Iberia samtliga rutter utom San Francisco. Iberia erbjuder nu 70 flyg i veckan till Miami, New York, Chicago, Boston och Los Angeles.

Från april 2022 startar Iberia rutter till San Francisco, Dallas och Washington.

Delta Air Lines har bekräftat att de öppnar upp linjerna mellan USA och Europa. De uppger en ökning på 450 procent när det gäller bokningar. Delta flyger från Madrid och Barcelona till New York respektive Atlanta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.