Prenumerera på nyheterna

Idag öppnar Norwegian operativa baser i Málaga och Alicante

På måndagen öppnar lågprisflygbolaget Norwegian operativ bas i Málaga. Samtidigt öppnar basen i Alicante på Costa Blanca. Från Málaga blir det direktflyg till sju nordiska destinationer.

På måndagen var det två avgångar från de nya operativa baserna i Spanien. Klockan 6 i morse flög Norwegian från Málaga till Helsingfors. Klockan 7 avgick ett flyg från basen i Alicante till Köpenhamn.

Fram till att pandemin slog till var Norwegian det fjärde största flygbolaget på destination Málaga med flest resenärer. Från idag är bolaget tillbaka med en operativ bas på Costa del Sol med en Boeing 737. Till sommaren 2022 utökas flygplansflottan till totalt tre.

Det har varit en tuff tid för Norwegian. Dels har bolaget undvikit konkurs och samtidigt nått en överenskommelse om uppsägning av 800 anställda i Spanien.

– Ett flyg får Málaga som bas, tidigare hade vi fem flyg. Det viktiga är att säkra upp vår kontinuitet kusten. Så det blir att börja om precis som 2013, säger Alfons Claver, kommunikationsansvarig, till Diario SUR.

Från den operativa basen i Málaga finns sju direktlinjer till nordiska destinationer på programmet. Det är Oslo, Stavanger, Aalborg, Köpenhamn, Stockholm, Göteborg och Helsingfors.

73 kabinanställda och 43 piloter har Málaga som sin operativa hemmabas.

2019 flög Norwegian 1.645.845 resenärer till Málaga. Bara Ryanair, Vueling och Easyjet flög fler.

På måndagen startar Norwegian även sin operativa bas i Alicante på Costa Blanca.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.