Prenumerera på nyheterna

Ilska i hotellsektorn

Det är en galen idé att hotell kan öppna och samtidigt inte tillåta att människor kan röra sig över gränserna. Det säger Félix Revuelta, grundaren till Naturhouse som säljer dietprodukter men också ägare till hotell Las Dunas i Estepona.

Ilskan bland många företagare inom hotellsektorn är stor dessa dagar efter regeringschefen Pedro Sánchez otydliga besked den senaste tiden om hur verksamheter ska komma igång. Den 11 maj kan hotell börja öppna upp. Problemet är att det saknas turister eller gäster. Eftersom det råder oklarheter i om gränserna öppnas och folk kan färdas från provins till provins.

– Så varför öppna upp när vi inte kan ta emot några besökare, frågar sig Félix Revuelta i en intervju i Diario SUR.

– Regeringen vet inte vad de gör. I nuläget behöver de experter eller proffs på hur affärsverksamheter ska bedrivas och som ger människor jobb. Det är enda sättet att bekämpa krisen, det andra sättet är att sjunka.

Revuelta är mycket kritisk till landets ministrar som har ett CV enbart med en politisk karriär.

Det är mycket som har gått fel i Spanien de senaste månaderna jämfört med andra Medelhavsländer som Portugal och Grekland som har skött sin läxa i samband med Covid-19-pandemin. Länder som inte har drabbats i sådan omfattning som Spanien.

I en första avtrappningsfas är tester och kunskap om smittkällorna i varje provins det viktigaste. Vet vi det så kan vi gå vidare. På platser med få fall måste folk kunna arbeta och studera, menar Félix Revuelta.

Så länge inte gränser öppnas så kommer inte några turister.
– När det kommer ett besked på att Spanien välkomnar turister då kan vi öppna och köra igång igen. Fram till dess finns den ingen anledning att öppna hotell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.