Prenumerera på nyheterna

Industrierna i Spanien startar om efter nedstängningarna

Nu efter påsken så startar tillverkningsindustrierna upp sina verksamheter allteftersom, de två stora globala vindkraftstillverkarna Siemens Gamesa och Vestas är redan igång.

Spaniens lättande på restriktionerna för tillverkningsindustrin har lett till att den globala vindkraftsektorns viktigaste fabriker åter är i drift efter stängningen i slutet av mars.

Siemens Gamesa har några av sina största fabriker i Spanien och några av dem startade redan i går, medan fabrikerna i Aoiz, Asteasu, Mungia, Valencia, Cuenca och Reinosa startar idag.

En taleskvinna för Siemens Gamesa berättar att de har stränga skyddsåtgärder på fabrikerna. De har förstärkta rengöringssystem, separation mellan arbetarna och de har omorganiserat in och utpasseringarna av personalen. Skiften är helt separerade och temperaturen kontrolleras på alla vid entrén till fabrikerna.

Vestas globala kommunikationschef Anders Riis berättar att deras spanska verksamhet återstartar, fabriken i Viveiro startade full produktion den 13 april och fabriken i Damiel är igång på nästan full kapacitet. Byggverksamheten har också kommit igång med att starta om vilande projekt. ”Vi fortsätter att genomföra de extraordinära säkerhetsåtgärder som vi införde sedan utbrottet startade i Spanien och kommer att fortsätta att upprätthålla vårt åtagande med dessa säkerhetsåtgärder åtminstone tills nödläget har upphört.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.