Prenumerera på nyheterna

Inga ytterligare begränsningar under nyårsveckan

Andalusiens president Juanma Moreno har på måndagen framträtt och bekräftat att de restriktioner som tidigare införts fortsatt gäller. Några nya begränsningar som inskränker rörligheten i regionen införs inte. Däremot kommer kontrollerna vid flygplatserna att utökas efter att det konstaterats att den brittiska coronavirusvarianten även finns i regionen.

– Tack vare allas ansträngningar har vi relativt låga siffror på nya smittade och inlagda covidpatienter vid sjukhusen, säger Juanma Moreno efter måndagens möte med regionens expertkommitté (bilden).

Det betyder att det är tillåtet att röra sig mellan Andalusiens provinser. Restauranger, barer och tapasbarer kan servera också mellan klockan 20 till 22.30 plus dagtid. Mellan 18 till 20 timmar får det inte serveras alkohol.

Butiker kan vara öppna till klockan 21 och utegångsförbudet gäller mellan klockan 23 och 06 med undantag av nyårsafton den 31 december då det gäller från 01.30 natten mot nyårsdagen.

Efter att den brittiska coronavirusvarianten upptäckts i provinserna Granada och Málaga har Juanma Moreno bett centralregeringen att utöka kontrollerna vid flygplatserna. Samtliga smittade är resenärer från Storbritannien.

Provinsen Málaga redovisar 125,6 smittade i coronaviruset SARS-CoV-2 de senaste 14 dagarna. Provinsen Granada redovisar 146,6.

Enbart två kustkommuner på Costa del Sol befinner sig i extrem smittsituation. Det är Vélez Málaga (257,2) och Algarrobo (356,9).

Fuengirola bedöms inom kategorin ”hög risk” med 209,2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.