Prenumerera på nyheterna

Inget bekräftat dödsfall på Solkusten

Det kom positiva nyheter från provinsen Málaga och Costa del Sol på måndagseftermiddagen. Inte något bekräftat dödsfall i Covid-19-relaterade sjukdomar. Det betyder att antalet avlidna hittills precis som under gårdagen är 183. Dessutom sker en nedgång i nysmittade i Covid-19.

Vi går in på den femte veckan med nationellt nödläge och karantän. Och för första gången på ett tag har det inte rapporterats om något dödsfall i Covid-19-relaterade sjukdomar på ett dygn. Samtidigt vet vi sedan tidigare att statistiken efter helgen kan släpa efter varför siffran i morgon tisdag blir extra intressant den här gången.

Ytterligare en siffra som den andalusiska Folkhälsomyndigheten Consejería de Salud y Familias rapporterade på måndagen är att bara 14 nya fall är bekräftade. Det kan jämföras med de 60 som det rapporterades om igår söndag.

Antalet som har tillfrisknat är nu 583 personer vilket är 25 fler än igår. Samtidigt ökar antalet patienter som blir utskrivna från vårdinrättningar och intensivvårdsavdelningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.