Prenumerera på nyheterna

Insamlingar till La Palma på kusten

Mer än 400 invånare i Almuñécar har skänkt mat, kläder och filtar till invånarna på La Palma som är drabbade av vulkanutbrottet. Kampanjen i Almuñécar på Costa Tropical startade av ett café i samarbete med de barmhärtiga samariterna i broderskapet Virgen del Carmen. Över 6.000 invånare på La Palma är fortsatt evakuerade från sina bostäder. Lavaströmmen hade fram till igår onsdag påverkat ett område på 421,3 hektar. Hundratals hus är helt förstörda.

Människor över hela Spanien följer vulkanutbrottet via tv hemma och på caféer. Bilderna väcker empati och behovet av att hjälpa till.

Costa Tropical
Vid broderskapets kiosk på plaza Madrid i Almuñécar har en insamling startat. Hittills har mellan 400 till 500 invånare i staden lämnat mat, kläder och filtar som ska skickas till El Paso i det drabbade området, skriver dagstidningen Ideal.

Costa del Sol
På Costa del Sol har hotellföreningen Aehcos (Asociación de Empresarios Hoteleros) startat en insamling till de drabbade på La Palma i samarbete med den katolska hjälporganisationen Cáritas Diocesana på Teneriffa.

7,7 procent av öns befolkning har drabbats av vulkanen Cumbre Vieja. Många familjer har förlorat allt, sin bostad och arbetet som försörjde dem.

Aehcos har lanserat en kampanj där bidrag kan lämnas via CaixaBank och kontot ES80 2100 9626 60 2200229751.

Aehcos består av 350 hotell med över 88.000 bäddar eller 85 procent av samtliga hotellbäddar i Málagaprovinsen. Med 41 års erfarenhet är det den äldsta hotellföreningen i Spanien.

Bildtext: Bilden ovan från den 5 oktober visar ett 29 hektar stort område som lavan har bildat i havet. (Foto: Twitter Cabildo de La Palma)

Följ utvecklingen via hashtag #ErupcionLaPalma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.