Prenumerera på nyheterna

Intresset för bostadsköp i Marbella bland svenskar ökar dubbelt

Intresset bland svenskar att köpa lyxbostäder i Marbella 2021 ökar mer än 100 procent jämfört med andra nationaliteter. Det är intresset för segmentet lyxbostäder som ökar dubbelt bland svenskar enligt DM Properties.

Utsikterna inför sommaren är alltså goda, inte minst i Marbella som är en av de mest eftersökta platserna när det gäller bostadsköp bland utlänningar. DM Properties uppger att antalet svenskar som letar efter lyxfastigheter i Marbella har fördubblats hittills i år.

En stark återhämtning förväntas inom bostadsmarknaden under 2021 med tanke på situationen med nationellt nödläge och karantän under flera månader i början på fjolåret 2020.

Redan nu har marknaden i Marbella observerat att ökningen av främst svenska intressenter är större jämfört med andra nationaliteter.

Under fjolåret gjordes 2.842 bostadsköp i Spanien av svenskar vilket var 24 procent färre än året innan. Det motsvarade fyra procent av samtliga bostadsköp av utlänningar.

Nu växer intresset bland svenskar för bostadsköp i Spanien. I Marbella är det segmentet lyxbostäder som lockar främst.

Det som ökat intresset ytterligare hos utländska köpare med hög köpkraft enligt DM Properties är de skattesänkningar vid köp av fastigheter (ITP och AJD) som regionregeringen Junta de Andalucia infört.

Även framstegen i vaccinationsprogrammet mot covid-19 och att det nationella nödläget har upphört bidrar till ett växande köpintresse.

Området som går under smeknamnet ”golfdalen” i Marbella sticker ut bland de områden som lockar mest.

Digitala lösningar med att visa objekt lockar potentiella köpare.

Enligt portalen idealista finns det för närvarande 12.500 objekt till försäljning i Marbella. Det dyraste ligger på 21,9 miljoner euro. I Nueva Andalucía finns det en villa på 15 miljoner euro med en potentiell svensk köpare.

Enligt en studie från Remax kommer Spanien i år att vara unikt bland europeiska länder med främst utländska köpare på bostadsmarknaden.
Läs mer här om skattesänkningar vid bostadsköp:
Mäklarspalten: Ny riktning i flera delar av Spanien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.