Prenumerera på nyheterna

Intresset för camping ökar

De 34 campingarna i Málagaprovinsen var välfyllda i juli och augusti. Inför hösten är intresset stort och anläggningarna räknar med att ha samma besökssiffror i höst som före pandemin.
Covid-19-pandemin har gjort att intresset för camping ökat. Málagaprovinsens campingplatser var sommarens stora vinnare. Totalt finns det 17.000 platser vid campingar och 3.500 bungalows. Och de var välfyllda under juli och augusti, skriver Diario SUR.

Besökssiffrorna från andra halvan av juli till sista augusti överträffade siffrorna för samma period före pandemin, säger presidenten för Asociación de Empresarios de Camping de la Costa del Sol, Emilio Domingo som också är ansvarig för camping Valle-Niza.

Inför vintersäsongen som sträcker sig från oktober till mars/april ser det mycket bra ut. Branschen är optimistisk.

Det är i första hand pensionerade par med husbilar från Centraleuropa som stannar mellan en till tre månader på Costa del Sol.

Redan i mitten av september låg bokningarna till första halvan av oktober vid camping Valla-Niza i Benajarafe öster om Málaga på 62 procent vilket var nära fem procentenheter mer än 2019.

Pandemin har fått många familjer och yngre människor att välja platser med stora utomhusutrymmen som campingar. Runt 20 procent av gästerna i år hade inte tidigare provat på campinglivet.

De ansvariga vid campingbranschen är också glada för att myndigheterna har styrt upp verksamheten med uppställningsplatser. De är inte emot att det finns uppställningsplatser där husbilar kan stå en kortare tid

– Vi är inte emot dem som följer bestämmelserna som reglerar verksamheten då vårt mål är att främja kvalitetsturism. Det målet uppnås genom att respektera lagarna och att säkerhetsåtgärder och renhållning följs, säger Emilio Domingo.

Hitta en camping på Costa del Sol: KLICKA HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.