Prenumerera på nyheterna

Jaktsäsongen står inför dörren

Förväntningarna bland Málagaprovinsens 23.000 jägare är stora både när det gäller kvalitet som kvantitet inför jaktpremiären som officiellt inleddes i söndags. På lördag den 16 oktober inleds storviltsjakten.
Förutsättningarna är goda inför årets jaktsäsong eftersom coronarestriktionerna har inverkat på jakten tidigare. Både kvaliteten som kvantiteten uppges vara goda inför årets säsong, skriver Diario SUR.

Enligt det andalusiska jägarförbundet har inte att antalet jägarlicenser minskat sedan tidigare. Hälften av dessa är medlemmar i jägarförbundet. Även antalet jaktmarker, totalt 320, är som tidigare.

José María Mancheño, president i det regionala jägarförbundet säger att Málagaprovinsen har ett stort utbud på småvilt som rapphöna, kanin, hare och duva. När det gäller storvilt finns det hjortdjur, vildsvin, bergsget och mufflonfår.

Det enda förbudet mot att jaga i nuläget är turturduva enligt ett beslut av EU.

Trots de goda prognoserna inför jaktsäsongen är jägarna bekymrade för utvecklingen av småvilt eftersom jordbruket tar allt mer plats. Även bekämpningsmedel, gödsel samt utbyggd vindkraftverk och solpaneler påverkar småvilt som får mindre plats att leva och röra sig på.

– Jordbruket inverkar även på flora och fauna och inte bara på småvilt, säger José María Mancheño till tidningen.

Storbranden på västra Costa del Sol i Sierra Bermeja bekymrar jägarna eftersom den har påverkat djurlivet i området. Även regeringens förslag till ny djurskyddslag kan komma att påverka jägarnas verksamhet eftersom den praktiskt taget förbjuder jakt och jakt med hund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.