Prenumerera på nyheterna

Janssen till personer mellan 50 och 59 år

För att påskynda vaccineringen har spanska hälsovårdsmyndigheten till slut godkänt Janssen till personer mellan 50 och 59 år. Så sent som i april pausade Spanien vaccineringen av Janssen efter rapporter om sex kvinnor i USA i åldern 18 till 48 år hade drabbats av blodproppar.

På onsdagen väntas det interterritoriella rådet för folkhälsovård CISNS (Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud) ge grönt ljus.

Totalt är det sex miljoner människor i Spanien som kommer att få vaccinet från Johnson & Johnson och som är födda mellan 1971 till 1962. Det är personer som tidigare inte blivit vaccinerade eftersom de inte är sjukvårdsanställda, lärare, polis, brandmän eller militär.

Fördelen med Janssen är att det bara behövs en vaccindos.

Förutom gruppen mellan 50 till 59 år kommer Janssen att användas till personer över 18 år som befinner sig i utsatta situationer som hemlösa, säsongsarbetare eller papperslösa migranter.

Hittills har Spanien bara mottagit 272.400 doser Janssen vilket är något färre än vad som har lovats. I slutet av andra kvartalet förväntar sig hälsovården att ha fått 5,5 miljoner doser av Janssenvaccinet.
Vaccinering av 50-plussare under maj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.