Prenumerera på nyheterna

Januarirean tidigareläggs

Butikerna sitter på stora lager efter en minskad konsumtion. Det gör att den traditionella januarirean tidigareläggs. De röda prislapparna har redan börjat dyka upp i butikerna, skriver Diario SUR på tisdagen.

Året avslutas med rea och erbjudanden. Det har varit ett nattsvart år för handeln efter coronaviruspandemin utbrott och landets hårda nedstängning under våren.

Officiellt är den 7 januari start för vinterrean. Kedjor som Cortefiel, Bimba och Lola o Liu har redan börjat med röda lappar. Även H&M och Desigual har på sina försäljningsplatser på nätet gjort detsamma för sina registrerade kunder.

Från lördag den 2 januari väntas fler butiker haka på.

Någon större optimism råder dock inte bland handlarna trots den tidigarelagda rean. Enligt undersökningar från Sondea och Securitas Direct kommer sex av tio att lägga ut mindre pengar på säsongens vinterrea jämfört med ifjol.

I genomsnitt kommer varje person att handla för 230,56 euro vilket är 50 euro mindre än ifjol. Inköpen av kläder och skor kommer i huvudsak att minska till 82,55 euro jämfört med 102,95 euro.

Däremot väntas inköp av hushållsartiklar att öka något.

Enligt handlarnas förening, Federación de Comercio de Málaga, minskar årets omsättning totalt för året med 60 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.