Prenumerera på nyheterna

Jesús Santos Rein har avlidit

Jesús Santos Rein som var ansvarig för att modernisera pendeltåget Cercanías mellan Málaga och Fuengirola har avlidit vid 84 års ålder. Han bidrog till att järnvägslinjen blev elektrisk under sin tid som generaldirektör för det statliga verket med ansvar för landtransporter och offentliga arbeten.

Det var den 31 juli 1975 som den moderniserade järnvägslinjen invigdes. Jesús Santos Rein som har namngett avenidan i Fuengirola centrum spelade en huvudroll i att linjen blev elektrisk.

Tillsammans med dåvarande minister för offentliga arbeten, Antonio Valdés och González Roldán var Jesús Santos Rein den stora byggherren som även hade ansvar för den smalspåriga järnvägen FEVE (Ferrocarriles de Vía Estrecha).

Han beskrivs som en visionär för sin tid. Spanien befann sig i en ekonomisk utveckling och antalet bilar ökade betonade han järnvägens betydelse.

Målet var att linjen skulle utvidgas till Marbella men regeringen vid den tiden prioriterade Barcelonas tunnelbana, något som han själv avslöjade flera år senare, skriver Diario SUR.

Moderniseringen av pendeltågslinjen till Fuengirola var ett stort projekt som omfattade byggandet av stationer under mark, hållplatser och viadukter.

Santos Rein avled i måndags i Marbella vid 84 års ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.