Prenumerera på nyheterna

Joaquín Sorolla och Paul Strand på Thyssen i Málaga

Det blir en hel del Joaquín Sorolla i Sala Noble på Museo Carmen Thyssen i Málaga när en ny temporär utställning öppnar 22 oktober. Sorolla är en av de populäraste spanska målarna som umgicks med Anders Zorn.

En temporär utställning med ett tjugotal konstverk av den stora mästaren Joaquín Sorolla finns med från i höst på Thyssenmuseet i Málaga. Det är målningar från när Sorolla besökte Jávea sommaren 1905.

Det är mycket hav och klippor som kännetecknar Jávea vid utställningen ”Sorolla en Jávea”. Målningarna kommer från Museo Sorolla i Madrid och visar i detalj den store mästaren.

Tiden i Jávea i början av 1900-talet förändrade stilen i Sorollas verk. Miljön och skönheten med klippor blev vanligare än stränder och vikar i kombination med ljus.

Från den 16 november har Thyssenmuseet även en temporär fotoutställning med Paul Strand. De 100 fotografierna kommer från Colecciones Fundación Mapfre.

Strand avled 1976. Fotografierna är tagna under hans resor i Mexiko, New England, Frankrike, Italien, Hebriderna och Ghana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.